Jong Nederland Maasbree

Maxioren

Maxioren is de naam van een van de drie leeftijdscategorieën binnen Jong Nederland Maasbree. De Maxiorengroepen zijn de jongste groepen binnen onze club. Vanaf groep 5 van de basisschool kunnen kinderen zich aansluiten bij de “Aspiranten”. Het eerste jaar hebben de groepen altijd de naam Aspiranten en krijgen ze uitgebreid de mogelijkheid om Jong Nederland Maasbree te ontdekken. In het tweede jaar bij Jong Nederland Maasbree noemen we de groepen nog altijd Maxioren, maar dan kan de groep samen met de leiding een eigen naam voor de groep verzinnen. Zo komt de naam Aspiranten weer vrij voor een nieuwe groep!

Bij de Maxiorengroepen besteden we extra veel aandacht aan de beleving van de activiteiten. De aankleding en presentatie zorgen ervoor dat de maxioren zich helemaal in de thema’s storten. Daarnaast is de leiding bij deze groepen niet enkel leiding, maar ook een helpende hand om met sporten net iets verder te komen, een spel toch opgelost te krijgen of een knutselopdracht te laten lukken.

De Maxiorengroepen hebben een eigen leeftijdscoördinator. Heb je vragen over een groep die onder de Maxioren valt, neem dan contact op met:

Bobby Trepels

Maxioren coördinator

Aspiranten

Basisschool groep 5 (8 / 9 jaar) — Wekelijkse groepsbijeenkomst op woensdag van 18:30 tot 20:00:

Leiding Aspiranten

Rebels

Basisschool groep 6 (9 / 10 jaar) — Wekelijkse groepsbijeenkomst op donderdag van 18:30 tot 20:00:

Hallo! Wij zijn de groep Rebels en hebben op donderdagavond altijd de meest leuke spellen. Maar waarom de naam Rebels vraag je je nu af. Wij zijn meestal zo enthousiast, dat we niet zo goed opletten naar wat de leiding zegt. Op die momenten vind de leiding ons echt rebels. Als je een keer komt kijken, kun je zien dat we meer bezig zijn met spelen dan luisteren naar de leiding. We doen allemaal super leuke spelletjes, zoals: trefbal, levend stratego, speurtochten lopen, tjoekbal en raketten knutselen. Ook gaan we samen met de leiding 2 keer per jaar op weekend en samen met heel Jong Nederland Maasbree een week op kamp in de zomervakantie. Tijdens kamp slapen we in tenten en sjorren we onze eigen tafel met banken.

En dat is nog niet alles! Ieder jaar hebben we verschillende activiteiten vanuit Jong Nederland Limburg, zoals de Night of action waar we naar de portal zijn geweest. Ook gaan we naar de Kidsparty, Outdoordagen en nog veel meer leuke activiteiten. Lijkt het jouw leuk om in de bossen hutten te bouwen, met een kompas speurtochten te lopen, te knutselen en de meest gekste/ leukste spellen te doen. Kom snel een keer kijken op donderdagavond!

Groetjes Rebels

Leiding Rebels