Jong Nederland Maasbree

Wat is Jong Nederland Maasbree?

Jong Nederland Maasbree is een dynamische vereniging voor jeugd- en jongerenwerk.

Bij Jong Nederland Maasbree staat het spelend kind en de actieve jongere centraal. Van kleuter tot jong volwassene; is spelen en beweging belangrijk en het daagt uit. In de wereld van het spel ontmoet de jongere de ander en zichzelf. Bij Jong Nederland Maasbree gaat het niet om de prestatie, maar om de deelname. Plezier, actie, ontspanning, ontplooiing, geborgenheid en sfeer; kortom: ontmoeten en samen doen.

Jong Nederland Maasbree kiest voor veelzijdige activiteiten, voor spel, creativiteit en buitenleven. Ook kiezen we voor wekelijkse groepsbijeenkomsten, voor regelmaat en structuur, voor de groep en dus voor leren samenwerken. In de gemeente Peel en Maas zijn 9 afdelingen actief (Baarlo, Egchel, Grashoek, Helden, Kessel-Eik, Meijel, Panningen en natuurlijk Maasbree). Samen vormen zij het Grand District du Nord. In Limburg zijn in totaal meer dan 40 plaatselijke afdelingen. Samen vormen deze afdelingen Jong Nederland Limburg. Iedereen die dat wil kan dus dicht bij huis terecht voor een plezierige vrijetijdsbesteding of zinvol vrijwilligerswerk.

Jong Nederland Maasbree in het kort

Een leuke club waar iedere week met dezelfde groep kinderen of jongeren, op dezelfde tijd steeds weer andere activiteiten gedaan worden. De activiteiten staan onder begeleiding van opgeleide leiders en leidsters. Het is dus anders dan bij een sportclub waar leden vaak herhalende activiteiten moeten doen. Jong Nederland Maasbree is veelzijdig en daardoor uniek.

Wat doet Jong Nederland Maasbree?

Bij Jong Nederland Maasbree kun je van alles doen: spelen, ravotten, sporten, knutselen, spannende speurtochten lopen, geheim agent spelen, kamperen, toneelstukjes opvoeren, een kamp- of kookvuur maken, primitief koken, opdrachten uitvoeren, heel veel spelletjes spelen en nog veel meer.

Ook gaan we naar activiteiten die door andere afdelingen of door het provinciaal bureau JongNL Limburg worden georganiseerd. Denk dan aan bijvoorbeeld:

  • Kidsparty: Een spelprogramma voor de jongste leden.
  • Moonwalk: Nachttocht met spannende activiteiten voor de oudste leden.
  • Outdoordagen: Een actieve dag in de buitenlucht voor junioren, waarbij verschillende sportieve opdrachten en spellen gedaan worden.
  • Survivalweekend: Een weekend lang actief in de buitenlucht van de Belgische Ardennen. Uitdagende en spannende bezigheden zoals mountainbiken, abseilen, tokkelen en meer.
  • Filmfestival: Zelf een film maken en dan met je vrienden naar de bioscoop en over de rode loper naar de première van je eigen film gaan.
  • Juniorentoernooi: Actief weekend in het teken van sport en spel, creativiteit en buitenleven voor juniorenteams uit Limburg.

Jong Nederland kent verschillende groepen. Elke groep heeft iedere week in de avond een groepsbijeenkomst met daarbij hun eigen activiteiten. Afhankelijk van de leeftijd, valt een groep onder de maxioren, junioren of senioren:

  • Maxioren: zijn kinderen uit groep 4 en 5.
  • Junioren: zijn jeugdigen uit groep 6, 7, 8 en de middelbare scholieren uit de eerste klas.
  • Senioren: zijn de middelbare scholieren vanaf de tweede klas en de klassen daarboven (t/m 18 jaar oud).

Het belang van Jong Nederland Maasbree

Over het belang van Jong Nederland Maasbree verwijzen we je graag naar het volgende verslag:

Hoe werkt Jong Nederland Maasbree?

De organisatiestructuur, en de regels eromheen, zijn vastgelegd op 16 april 2007 in de statuten en het huishoudelijk reglement van Stichting Jong Nederland Maasbree. Daarnaast kent de stichting, sinds 24 november 2021, een bestuursreglement.