Jong Nederland Maasbree

De Leiding

Jong Nederland Maasbree heeft een leuke groep leiding die zich actief inzet voor onze leden. Elke week organiseren zij een groepsbijeenkomst. We streven erna dat de leiding meegroeit met de groepen. Hierdoor krijgen de groepen een hechte band met de leiding. Zelden komt het voor dat leiding de fout in gaat in een bepaalde leeftijdsgroep. Mocht dit echter voorkomen, dan wordt deze gewisseld.

Naast de wekelijkse groepsavonden van anderhalf uur, is de leiding actief in verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen zijn verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van diverse taken.

Om de kwaliteit van onze vrijwilligers te waarborgen, nemen zij regelmatig deel aan cursussen en trainingen met als doel de programma’s zo goed mogelijk af te stemmen. Alle leiders, leidsters en overige stafleden zijn voor aanvang van hun functie op de hoogte gebracht van het aanstellingsbeleid van stichting Jong Nederland Maasbree en hebben een gedragscode ondertekend. Ook hebben ze een verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten afgeven. Deze wordt door Jong Nederland Maasbree gratis verstrekt.

De leiding, stafleden en het algemeen bestuur vormen samen de leidingraad. Deze komt minimaal 4 keer per jaar samen. In de leidingraad worden beslissingen genomen en gestemd over nieuwe bestuurleden.

Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om leiding te zijn bij Jong Nederland Maasbree? Neem dan contact met ons op via secretariaat.groepsbestuur@jongnederlandmaasbree.nl.

Wat wij vragen

Enthousiasme, toewijding en een plezierige collega. Dat is het belangrijkste om binnen te komen. Maar natuurlijk zijn we ook een serieuze club. Allereerst vragen wij als je bereid bent om je in te zetten met een onvoorwaardelijke positieve achting (een ander het gevoel geven dat hij er mag zijn zoals hij is), naar onze leden en leiding ongeacht hun geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging.

Wat hebben wij jou te bieden?

Buiten het plezier dat je bij Jong Nederland Maasbree beleefd, kun je ook jezelf ontwikkelen. Wij noemen dat “Groeien binnen Jong Nederland”. Er is een passend scholingsaanbod voor onze vrijwilligers; of je nu pas nét voor de groep staat, al jaren groep draait of een bestuursfunctie vervult. Je kunt altijd verder groeien en nog meer kennis opdoen. Wil je weten waar jij staat en welk cursusaanbod op jou van toepassing is? Bekijk het schema “Groeien in Jong Nederland” en bepaal jouw positie en bijbehorend stappenplan. In het stappenplan bepaal je zelf hoe je kunt groeien binnen onze club.

De Staf

De staf van Jong Nederland Maasbree bestaat uit actieve mensen die, in hun taak die ze uitvoeren, nauw bij Jong Nederland Maasbree betrokken zijn. Deze bestaat uit:

  • Fouragemeesters
  • Kampstafleden
  • Kookstaf
  • Onderhoudsmensen

Alle stafleden die direct werken en in aanraking komen met leden van Jong Nederland Maasbree, zijn voor aanvang van hun functie op de hoogte gebracht van het aanstellingsbeleid van Jong Nederland Maasbree en hebben een gedragscode ondertekend. Ook hebben ze een verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten afgeven. Deze wordt door Jong Nederland Maasbree gratis verstrekt.