Jong Nederland Maasbree

Vrijwilliger / vrienden van JongNL Maasbree worden

Jong Nederland Maasbree heeft een leuke groep vrijwillgers die zich actief inzet voor onze leden. De vrijwilligers worden over het algemeen verdeeld over drie categorieën:

Elke week organiseert de leiding een groepsbijeenkomst. We streven erna dat de leiding meegroeit met de groepen. Hierdoor krijgen de groepen een hechte band met de leiding. Zelden komt het voor dat leiding wordt gewisseld.

Naast de wekelijkse groepsavonden van anderhalf uur, is de leiding vaak actief in verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen zijn verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van diverse taken.

Binnen de structuur van stichting Jong Nederland Maasbree zijn twee besturen: het Groepsbestuur en het Stichtingsbestuur. Het groepsbestuur houdt de focus op de groepen, waar het stichtingsbestuur zich bezig houdt met de algemene zaken van de stichting. Het bestuur is verantwoordelijk voor het leiden en beheren van de stichting. Ze zorgen ervoor dat alles goed verloopt en dat de stichting werkt aan de doelen waarvoor ze is opgericht. Het bestuur maakt belangrijke beslissingen, zoals over het geld van de stichting, welke projecten ze willen doen, en hoe ze dat aanpakken. Ze zorgen ook dat alles netjes volgens de regels gaat, zoals de wetten die gelden voor stichtingen. Hun taak is ervoor te zorgen dat de stichting blijft draaien en dat ze blijft bijdragen aan het doel waarvoor ze bestaat.

De stafleden van Jong Nederland Maasbree bestaat uit actieve vrijwilligers die, in hun taak die ze uitvoeren, nauw bij Jong Nederland Maasbree betrokken zijn. Deze bestaan uit:

  • Fouragemeesters
  • Kampstafleden
  • Kookstafleden
  • (Groen)onderhoudvrijwilligers
  • Werkgroepleden (bijv. organisatie jaarlijkse potgrondactie)

Als ‘Vriend van’ ondersteun je ons op momenten wanneer het jou uitkomt. Je helpt incidenteel mee met activiteiten zoals spelmiddagen, poetsdagen en onze jaarlijkse potgrondactie. Dankzij jouw inzet kunnen we samen nét dat beetje extra bereiken voor onze vereniging!

Om de kwaliteit van onze vrijwilligers te waarborgen, nemen zij regelmatig deel aan cursussen en trainingen met als doel de programma’s zo goed mogelijk af te stemmen. Alle leiders, leidsters en overige stafleden zijn voor aanvang van hun functie op de hoogte gebracht van het aannamebeleid en hebben een gedragscode ondertekend. Ook hebben ze een verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten afgeven. Deze wordt door Jong Nederland Maasbree gratis verstrekt.

De leiding, stafleden en het algemeen bestuur vormen samen de leidingraad. Deze komt minimaal 3 keer per jaar samen. In de leidingraad worden beslissingen genomen en gestemd over nieuwe bestuurleden.

Wat wij vragen

Enthousiasme, toewijding en een plezierige collega. Dat is het belangrijkste om binnen te komen. Maar natuurlijk zijn we ook een serieuze club. Allereerst vragen wij als je bereid bent om je in te zetten met een onvoorwaardelijke positieve achting (een ander het gevoel geven dat hij er mag zijn zoals hij is), naar onze leden en leiding ongeacht hun geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging.

Wat hebben wij jou te bieden?

Buiten het plezier dat je bij Jong Nederland Maasbree beleefd, kun je ook jezelf ontwikkelen. Wij noemen dat “Groeien binnen Jong Nederland”. Er is een passend scholingsaanbod voor onze vrijwilligers; of je nu pas nét voor de groep staat, al jaren groep draait of een bestuursfunctie vervult. Je kunt altijd verder groeien en nog meer kennis opdoen. Wil je weten waar jij staat en welk cursusaanbod op jou van toepassing is? Bekijk het schema “Groeien in Jong Nederland” en bepaal jouw positie en bijbehorend stappenplan. In het stappenplan bepaal je zelf hoe je kunt groeien binnen onze club.

Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om leiding te zijn bij Jong Nederland Maasbree? Neem dan contact met ons op via secretariaat.groepsbestuur@jongnederlandmaasbree.nl of vul onderstaand aanmeldformulier in!

Aannamebeleid

Om de kwaliteit en veiligheid binnen onze vrijwilligersorganisatie te waarborgen, hebben we een aannamebeleid voor nieuwe vrijwilligers. Dit beleid beschrijft de stappen die we volgen voordat iemand kan starten als vrijwilliger binnen onze club.

  1. Kennismakingsgesprek: Alle potentiële vrijwilligers worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de verwachtingen, motivaties en kwaliteiten van de kandidaat. Dit is ook een kans voor de kandidaat om meer te weten te komen over onze organisatie, onze doelen en de rol die hij/zij zal vervullen.
  2. Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Het aanvragen van een VOG is een verplicht onderdeel van ons aannameproces. We hechten groot belang aan een veilige en verantwoorde omgeving voor zowel vrijwilligers als deelnemers aan onze activiteiten. De vereniging vergoedt de kosten voor het aanvragen van de VOG. Nieuwe vrijwilligers kunnen pas beginnen zodra de VOG is ontvangen en beoordeeld.
  3. Gedragscode: Tijdens het aannameproces wordt ook de gedragscode van onze vereniging doorgenomen met de nieuwe vrijwilliger. In deze gedragscode zijn de gedragsregels vastgelegd waaraan alle vrijwilligers zich dienen te houden. Dit document is bedoeld om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor alle betrokkenen. De vrijwilliger ondertekent een verklaring waarin hij/zij akkoord gaat met de gedragscode.
  4. Begeleiding en training: Na de afronding van het aannameproces krijgen vrijwilligers begeleiding en eventuele benodigde trainingen. Zo zorgen we ervoor dat iedere vrijwilliger goed voorbereid is op zijn/haar taken en dat ze zich gesteund voelen binnen de organisatie.

Aanmeldformulier

    Inschrijfdatum

    Persoonsgegevens

    Voornaam

    Tussenvoegsel

    Achternaam

    Geslacht
    ManVrouwAnders

    Namelijk

    Kledingmaat

    Geboortedatum

    Geboorteland

    Nationaliteit

    Adresgegevens

    Adres (straat + huisnummer)

    Postcode

    Woonplaats

    Land

    Adres is van

    Namelijk

    Tweede Adresgegevens

    Adres (straat + huisnummer)

    Postcode

    Woonplaats

    Land

    Adres is van

    Namelijk

    E-mailgegevens

    Primair e-mailadres

    E-mailadres is van

    Namelijk

    Tweede e-mailadres

    E-mailadres is van

    Namelijk

    Derde e-mailadres

    E-mailadres is van

    Namelijk

    Telefoongegevens

    Primair telefoonnummer

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Tweede telefoonnummer

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Derde telefoonnummer

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Telefoongegevens in geval van nood (ICE)*

    Telefoonnummer in geval van nood
    Wie kunnen we bereiken in het geval dat er wat met jou gebeurt tijdens een activiteit?

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Tweede telefoonnummer in geval van nood

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Derde telefoonnummer in geval van nood

    Telefoonnummer is van

    Namelijk

    Zorgverzekering

    Naam zorgverzekeraar

    Polisnummer
    Indien je geen polisnummer kunt vinden; bij een zorgverzekering is het relatienummer vaak het polisnummer.

    Publicatie foto en video materiaal

    Stichting Jong Nederland Maasbree wil mede met behulp van publiciteit van onze activiteiten, waar onze leden aan deelnemen, onze stichting blijven promoten. Dit doen we onder andere via sociale media, presentaties en folder en flyermateriaal. Ook onze sponsoren en fondsen die mede onze activiteiten mogelijk maken houden we regelmatig op de hoogte door middel van een nieuwsbrief. Het mooiste is om dit te doen door middel van foto en video materiaal. Deze opnames kunnen worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens een groepsbijeenkomst, kamp- of bivakactiviteiten en bovenplaatselijke activiteiten. Ook jij, kan op deze foto’s (en soms video’s) te zien zijn.

    Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor mensen schade kunnen ondervinden. Toch vinden we het belangrijk om jouw en/of je ouders toestemming te vragen voor het gebruik van foto’s en video’s waarin jij te zien bent. Het is goed mogelijk dat je dit niet wilt of mag. Daar houden wij dan rekening mee. Maar houd dan ook zelf gepaste afstand als je ziet dat er foto’s worden gemaakt.

    Privacyverklaring


    Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden gelden.